OrganiseratKaos

Information

This article was written on 05 Aug 2008, and is filled under google, tips.

Current post is tagged

,

Gratis sms-påminnelser för skolschemat

Häromdan kom jag på ett smidigt sätt att få sms-påminelser för de som inte har lyxen att ha en bra kalender i sin telefon för lektioner och föreläsningar. Och till på köpet är det helt gratis. Hemligheten heter Google Calendar, (som också är bra på mycket annat bör tilläggas).

För att de här trevligheterna skall fungera så krävs det att din skola erbjuder sitt schema i något slags standardformat. Lämpligtvis ical-formatet som är vidspritt och som google stöder utan problem. Skulle din skola inte erbjuda det så finns ju alltid alternativet att skriva in alla lektioner och föreläsningar manuellt i kalendern. Begrundar du överhuvudtaget den möjligheten så har jag bara en rekomendation; Skaffa dig något bättre sätt att fördriva tiden på.

Nog med dösnack, såhär gjorde jag. Chalmers schema-sida stöder nedladdning av deras schema i ical-formatet, det är bara att följa länken längst ned på själva schema-sidan.

När det är gjort loggar vi in i vår google calender och skapar oss en ny trevlig kalender. Välj namn på kalendern samt fyll i annan info som hör denna kalendern till.

Nu är det dags att importera kalendern från vår ical-fil.

Och slutligen vill vi välja vilken kalender ical-filen skall läggas till i.

Har allt nu gått rätt till så finns schemat i google calendar. Vad vi vill göra nu är att be google skicka ett sms om våra lektioner en timma innan de börjar. För att detta skall gå krävs det att du går in under Inställningar och därefter Mobilinställning och fyller i fälten som krävs. Du får då en konfirmationskod som du sen fyller i i det nedersta fältet.

Nu när vi gett google ytterligare en liten del av vår själ är det dags att säga till dem vilken kalender det är vi vill bli underrättade om.

Sådär, klart. Notera även att jag valt att google skall mejla mig ett dagligt program kl 05 varje morgon. Det gör att jag får en klar överblick över dagens eskapader när jag vaknar.

Någon som har några mer användningsområden för googles smstjänst?

  • http://erikathorsen.se Erika

    Låter otroligt bra! Ska jag definitivt använda mig av :)

blog comments powered by Disqus
OrganiseratKaos

Recent articles

  • Visitkort i Evernote30 Jan 2011
  • Inköpslista i RTM09 Okt 2010
  • Awesome Drop20 Sep 2010
  • Stämpla dina Androidvänner03 Sep 2010
  • Skicka sidor till datorn från Android01 Sep 2010

Recent comments