OrganiseratKaos

Information

This article was written on 19 Jul 2009, and is filled under google, optimering, tips.

Current post is tagged

,

Jag läser 300 blogginlägg om dagen

Rss är ett trevligt koncept som förvånansvärt få människor känner till. Vad det är förkortning på är ointressant och irrelevant men jag kastar ut det i etern ändå. Rss står för Real Simple Syndication. Som sagt, högst ointressant.

I helt nyktra termer kan man säga rss-läsaren du använder dig av är en inkorg till webben.

Det är farligt att gå ut med exakta siffror men jag gör ett försök när jag påstår att 99% av alla bloggar i världen har ett rss-flöde. Detta innebär att du kan knyta i princip vilken blogg eller nyhetsflöde som helst till en och samma plats. Informationen är inte längre knuten till webbsidan den kommer ifrån utan är flytande. Det är alltså möjligt att prenumerera på femtielva olika bloggar och nyhetskällor och se till att du bara behöver besöka en sida för att ta del av dem. Hur smart och hur stor användning man tycker man har av det här är upp till var och en. För mig är det ovärderligt.

Det finns otaliga klienter för det här ändamålet. Vissa är separata program, andra bäddas in i din webbläsare och somliga är helt webbaserade. Jag föredrar det senaste. Jag själv lever och svär vid Google Reader.

Google Reader

Det är inte ovanligt att man möts av ett hundratal till ett tvåhundratal nyheter när man loggar in runt morgonkvisten men de stegar man sig rappt genom med hjälp av de smidiga genvägarna och det intuitiva gränsnittet Google erbjuder.

Jag betar av inläggen med hjälp av tangentbordsgenvägarna ‘j’ för nästa inlägg och ‘k‘ för det föregående inlägget. För att stjärnmärka ett inlägg (för att, exempelvis, kunna läsa senare) så är det ‘s‘ som gäller.

Google reader är för mig den mest självklara sidan att starta dagen med. Man får en kvick överblick av allt som hänt på nätet sen man sist tog sig igenom nyhetsflödet. Rss är också det enda sättet för mig att filtrera den ofantliga nyhetsmängd som internet erbjuder (på både gott och ont).

Kommentarer inaktiverade.

OrganiseratKaos

Recent articles

  • Visitkort i Evernote30 Jan 2011
  • Inköpslista i RTM09 Okt 2010
  • Awesome Drop20 Sep 2010
  • Stämpla dina Androidvänner03 Sep 2010
  • Skicka sidor till datorn från Android01 Sep 2010

Recent comments