OrganiseratKaos

Information

This article was written on 30 Aug 2009, and is filled under google.

Googles goda sidor

Ja, google tjänar pengar på annonser. Ofantliga summor pengar till och med. Annonsintäkter som de får från att veta så mycket om sina användare som möjligt. Vad håller google-ingenjörerna sig sysselsatta med när de inte snokar i folks privatliv?

Nu senast så möjliggjorde de 1 miljon böcker online som ligger under såkallad Public Domain licens. (Gamla klassiker helt enkelt) Sen ett par år tillbaka har de haft den bästa mejlklienten på marknaden – gratis. De har en onlinesvit av officeprogram – gratis. Möjligheten att producera högkvalitativa onlineprogram genom App Engine – gratis. De har pusslat ihop världen så att den blir lättöverskådad i Google Earth – gratis. De hostar miljontals videoklipp från alla segment av marknaden och möjliggör politiska aktioner i länder där det skulle vara omöjligt annars – gratis. De har skannat miljontals böcker och akademiska tidsskrifter som gör dem sökbara och lättfunna – gratis. De har skapat ett helt fritt och öppet operativsystem för mobila telefoner och datorer vars mål är att bibehålla en öppen och fri marknad för den viktigaste uppfinningen i modern historia – gratis. De investerar tid, pengar och kunskap för att utveckla webben till en säkrare, snabbare och stabilare plattform med mer funktioner än vi någonsin kan fantisera om – gratis. De ämnar ersätta ett föråldrat kommunikationssystem som i grunden förändrar hur vi betänker information och kommunikation med varandra – gratis.

Att förändra och förbättra världen kostar en del pengar.

blog comments powered by Disqus
OrganiseratKaos

Recent articles

  • Visitkort i Evernote30 Jan 2011
  • Inköpslista i RTM09 Okt 2010
  • Awesome Drop20 Sep 2010
  • Stämpla dina Androidvänner03 Sep 2010
  • Skicka sidor till datorn från Android01 Sep 2010

Recent comments