OrganiseratKaos

Information

This article was written on 14 Okt 2009, and is filled under telefoner, tips.

Current post is tagged

, , , ,

Trevliga androidapplikationer

Tänkte kluddra ned en lista på androidapplikationer som är bra att ha. Tänkte hålla denna sida hyffsat uppdaterad med applikationer jag själv använder mest så att jag vet vart jag själv skall ta vägen om min telefon bestämmer sig för att kaputta och allt måste installeras om.

Locale

Locale

Locale är en applikation som utför saker och ting baserat på regler som du själv ställer upp. Jag har t ex en regel som säger att när jag är i skolan (locale kan utföra saker baserat på din fysiska plats) så skall ljudet samt det trådlösa nätverket stängas av (strömsparning). När jag kommer hem så skall det ljudet och nätverket slås på igen.

Shazam

ShazamShazam_resultat

Klockren applikation i kategorin jag vill veta vad låten som spelas nu heter. Man pluppar igång applikationen trycker på Tag Now, låter applikationen jobba en liten stund och sedan, helt magiskt, så dyker artist, låtnamn samt album upp.

Google Sky Map

Google Sky Map

En helt fantastisk applikation att ha de där mytomspunna stjärnklara sommarnätterna när man är nyfiken på vad det är för stora bollar för gas som brinner långt långt bort. Google Sky Map använder sig av en massa trevliga teknologier inuti telefonen som innebär att man helt enkelt bara pekar telefonen upp mot skyn och så ser man precis vilka stjärnor det är som är just där. Magi.

Evernote

evernote

I Evernote slänger man allt man vill minnas. Man tar kort eller kluddar ned något i textform och sen tar Evernote hand om allting på sina servrar så man kommer åt det vart man än är.

Barcode Scanner

Har du någonsin sett en sådan här bild?

Det här är en streckkod från tvåtusentalet. Ladda ned Barcode Scanner, peka igång det och sen rikta telefonen mot denna bilden. (Den kommer ta dig till Android Market)

Better Bookmarks

Är vad det låter. Bästa användningsområdet är helt klart att kunna skapa genvägar till webbsidor på hemskärmen med trevliga ikoner. (Försöker använda samma ikoner som iPhone gör, om de finns. Annars favicons)

Prisjakt

prisjakt

Prisjakt har en applikation som drar nytta av streckkodsläsaren längre upp. Man pekar helt sonika telefonen mot en streckkod i en butik lite diskret och får tillbaka en lista av resultat med butiker som är mycket billigare än den man för tillfället står i. (Ofta är butikerna på andra sidan stan)

Remember The Milk

rtm

Hands down den bästa todo-applikationen i världen. Finns i princip på alla platformar numera, kräver dock ett pro-konto för att använda den officiella mobila klienten.

FlyScreen

FlyScreen

Ersätter den oftast tråkiga låsskärmen med lite trevliga snabbåtkomliga widgets. Inte jättesnygg eller säker men alldeles underbart praktisk. Det finns widgets för stora nyhetssajter, väder, facebook, twitter och kalendern och en herrans massa fler.

Buzz Deck

buzzdeck

Vid första anblick så verkar Buzz Deck göra precis detsamma som FlyScreen, och även vid andra anblicken så stämmer detta. Buzz Deck ersätter dock inte låsskärmen utan är ett separat program istället där man får smidig tillgång till nyheter och widgets.

Twidroid

twidroid

Bästa twitterklienten. (Inte bra, men bästa)

Facebook for Android

facebook

Bästa (och enda gratisalternativet) facebook klienten. (Samma som med twidroid… Inte bra, men bästa)

Slutkläm

Har ni några andra bra tips så är det bara att ösa på i kommentarerna.

 • SAM

  Bloo är ju faktiskt gratis nu mer och enligt mig en bättre facebook klient.

 • http://www.johanl.se Johan Larsson

  Jag gillar bloo också men den saknar ett par saker som jag använder. Först och främst en widget men sedan också att den officiella facebook-applikation synkar med kontaktlistan (dock bara i Android 2.1 och framåt)

blog comments powered by Disqus
OrganiseratKaos

Recent articles

 • Visitkort i Evernote30 Jan 2011
 • Inköpslista i RTM09 Okt 2010
 • Awesome Drop20 Sep 2010
 • Stämpla dina Androidvänner03 Sep 2010
 • Skicka sidor till datorn från Android01 Sep 2010

Recent comments