OrganiseratKaos

Information

This article was written on 08 Aug 2010, and is filled under tips.

Current post is tagged

Kryptera känsliga Evernote-anteckningar

Encrypted note in Evernote

Vi har alla varit där. Vi har alla någon gång behövt viktig information om vår bank eller betalkort eller varför inte personhandlingar av något slag? Det är inte direkt någon information som man kånkar runt på till vardags. Dels för att det kan kännas lite osäkert att kånka runt på information kring våra värdehandlingar men även också för att det skulle vara otympligt att bära med sig på en massa kom-ihåg-lappar.

Lyckligtvis så kan man i Evernote kryptera information så att inte vem som helst kan komma åt den. Kort- och bankdetaljer är typisk info som jag väljer att kryptera. Det betyder att man fortfarande kan komma åt känslig information även när man är ute på språng utan att behöva vara orolig att informationen kan hamna i orätta händer.

Win-win.

Man kan dekryptera information på i stort sett vilken plattform som helst men man kan, vad jag vet, enbart kryptera text med hjälp av desktop-klienterna. (Mac, PC, Web) Man markerar bara den texten man vill kryptera och klickar på Kryptera vald text… Svårare än så är det inte:

Välj kryptera vald text...

blog comments powered by Disqus
OrganiseratKaos

Recent articles

  • Visitkort i Evernote30 Jan 2011
  • Inköpslista i RTM09 Okt 2010
  • Awesome Drop20 Sep 2010
  • Stämpla dina Androidvänner03 Sep 2010
  • Skicka sidor till datorn från Android01 Sep 2010

Recent comments