OrganiseratKaos

Information

This article was written on 22 Aug 2010, and is filled under tips.

Current post is tagged

, ,

Sommar i P1 på din iPod

Om du, som jag, är intresserad av vad sommarpratarna har att säga om saker och ting men inte har lust att bänka dig framför radioapparaten vid en viss tidpunkt om dagen så kan du glädjas åt att det finns alternativ.

Räddningen kallas poddradio som kortfattat är ett sätt att prenumerera på radioprogram så att du kan lyssna på dem vid ett senare tillfälle. Har du en iPod så är det absolut smidigast att sköta det genom iTunes och här tänkte jag visa hur man gör det. Det här kan ses som självklarheter för er som råkar vara tekniskt bevandrade och vet man redan hur man gör så är det bara att ignorera det här inlägget.

Såhär gör du:

Börja med att starta iTunes och klicka på Podcaster i sidomenyn till vänster i huvudfönstret. Har man aldrig prenumererat på podcasts tidigare så möts man av den här vyn:

Klicka därefter på Bläddra bland podcaster i iTunes Store för att komma åt de podcasts som finns att tillgå genom iTunes. Hittar man inte det man söker bland de poddradioprogram som finns i den här vyn så finns det ett sökfält uppe i högra hörnet:

Sök på programmet du letar efter och tryck enter. Om det finns flera program med samma eller väldigt liknande namn så får man nu upp en samlad vy av ett par olika podcasts. Klicka vidare till den du letade efter. Man möts nu av en lång lista av avsnitt och för att hämta hem något av dem så är det inte svårare än att klicka på Free-knappen som finns för varje avsnitt.

Avsnittet kommer nu laddas hem i bakgrunden och återfinns snart där vi startade hela den här resan. I Podcaster-alternativet i iTunes sidomeny. Som nu förövrigt ser lite annorlunda ut:

Dubbelklickar man nu på Sommar i P1 så kommer man åt de avsnittet man laddade hem. Snabbt och smidigt. Vill man att alla avsnitt skall laddas hem automatiskt i fortsättningen så kan man klicka på Prenumereraknappen i listvyn över alla avsnitten:

Detta innebär att man inte behöver gå till iTunes Store varje gång det kommer nya avsnitt och Sommarpratarna utkommer ju ändå varje dag så det är skönt att kunna automatisera det.

Har du inte ändrat några inställningar för hur din iPod synkar media med iTunes så skall de här poddradio-avsnitten nu per automatik synkas till din iPod och du kan således avnjuta lite trevliga sommarmonologer vid nästa svampplockning.

Slutligen

Förutom sommarpratet så har Sveriges Radio en hel del andra program som är väl värda att lyssna på. Deras dokumentärer är exempelvis helt lysande och otroligt fängslande. Det finns mycket trevligt om man letar runt lite i iTunes bland de populäraste programmen.

Kommentarer inaktiverade.

OrganiseratKaos

Recent articles

  • Visitkort i Evernote30 Jan 2011
  • Inköpslista i RTM09 Okt 2010
  • Awesome Drop20 Sep 2010
  • Stämpla dina Androidvänner03 Sep 2010
  • Skicka sidor till datorn från Android01 Sep 2010

Recent comments